viernes, 26 de octubre de 2007

Els nens al Camerun






























Molts no arriben als 5 anys d'edat, generalment a causa de la Malària. La majoria ha de treballar per poder menjar i per necessitat de les seves famílies. Molt pocs tenen accés a una assistència sanitària, sobretot en zones rurals. Alguns no van a l'escola i es vulnera així un dels seus drets fonamentals. Altres són orfes, i la majoria que sopbrepassa els 5 anys, uns autèntics supervivents.

Però els nens al Camerun són feliços. Ballen com ningú, fins caure esgotats. No tenen joguines, però se les fabriquen ells mateixos. Canten, riuen, corren. T'ho regalen tot sense res a canvi; aquestes mirades i aquests somriures que es contagien només de veure'ls.

Quan un matí a l'hospital vaig saber que una nena moria amb tan sols 13 anys, amb l'estòmac perforat per un tifus, i en vaig conèixer una altra de 8 que lluitava contra el VIH, va aflorar en mi el major sentiment d'impotència que mai he sentit.

Des d'aquí, aquest petit i modest homenatge a tots ells!

1 comentario:

Unknown dijo...

Les fotos són precioses. Aquestes mirades i aquests somriures espontanis ens demostren que es mereixen una oportunitat. La nostra impotència hauria de convertir-se en acció.